PEKTIN KOMPLEX - Ég veled puffadás! Viszlát emésztési és székletproblémák! 250g
Az extra -5% VIP kedvezményt megkaptad már? >>> Kattints ide! <<<
|
|
A Pektin Komplex vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag, sőt összetevőinek köszönhetően sikerrel enyhíti és kezeli a puffadásos, az emésztési és a székletproblémákat. Megtalálhatók benne: kalcium, foszfor, vas, magnézium, nátrium, kálium, vas, mangán, cink, króm, szilícium, A vit., B komplex, B1, B2, B3,C,P vitaminok, réz, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, folsav, thiamin, riboflavin, pantoténsav ,bromelin, amely proteolitikus enzimeket tartalmaz, almasav, kvercetinglikozida, xantofilt, fizalin, olajsav, izolinolsav, linolensav, mannit, peonin antocián, palmitinsav, sztearinsav, karotinoidok. Ez a VitaJuice instant por különösen ajánlott reggelente, éhgyomorra, kevés vízzel, pépként fogyasztva az emésztőrendszer problémáira, cukorbetegségre, arthritisnél, koleszterinszint csökkentésre, gyulladásos betegségek kezelésére, megfázásra, meghűlésre, tüdőgyulladásra, tüdőkárosodásoknál, asztmára , máj működés segítésére, a szív és koszorúér problémák megelőzésére. Csökkenti a gázok termelődését, az epekövességet, a candidát, a pattanásokat a bőrön. Bélgyulladásnál, aranyeres és vénás gyulladásnál jótékony hatású, orrmelléküreg gyulladásnál(sinitis), allergiánál, bőr gyulladásnál igen hatásos. Daganatellenes, a T sejtek aktivátora direkt módon, sport sérüléseknél fájdalom csillapító és csökkenti a fertőzésveszélyt. Összetevők: Almapektin, Csicsóka, Sütőtök, Alma, Ananász és Homoktövis por. Felhasználási javaslatunk: reggel éhgyomorra, három közepes evőkanál Pektin Komplexet 0.5-0.8 dl vízben péppé keverve, kiskanállal, lassan fogyasszon el ! Ezután kb. 20-30 perc múlva reggelizzen! Száraz helyen, zárt dobozban, 25 C fok alatt tárolandó! |
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2024. november 28. |
Egységár: | 28.400,00 Ft/kg |
Kép: | Név: | Kiszerelés: | Elérhetőség: | Ár: | Kosárba |
PEKTIN KOMPLEX - Ég veled puffadás! Viszlát emésztési és székletproblémák! 6x250g, 1 fő 3 havi kúracsomagja
|
Komplett egészségkúra 6x250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés 3 hónapra
|
Raktáron
|
42.600 Ft
40.200 Ft
|
|
|
PEKTIN KOMPLEX - Ég veled puffadás! Viszlát emésztési és székletproblémák! 4x250g, 1 havi adag, 2 főre
|
Páros csomag 4x250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés
|
Raktáron
|
28.400 Ft
27.400 Ft
|
|
|
PEKTIN KOMPLEX - Ég veled puffadás! Viszlát emésztési és székletproblémák! 2x250g, 1 havi adag
|
Havi adag 2x250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés
|
Raktáron
|
14.200 Ft
13.900 Ft
|
|
|
PEKTIN KOMPLEX - Ég veled puffadás! Viszlát emésztési és székletproblémák! 250g
|
250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés
|
Raktáron
|
7.100 Ft
|
|
Leírás
Almarost
Az almarost nagyszerűen rendbe teszi a felborult emésztést. A gyümölcs pektintartalma védőréteget von a bél nyálkahártyájára, így csillapítja a hasmenés kellemetlen tüneteit. Székrekedésnél megnöveli a széklet mennyiségét, ezzel kényszerítve a vastagbelet az ürítésre. Pangó széklet esetén a méreganyagok visszajuthatnak a keringésbe. Kitűnő duzzadóképessége folytán, megfelelő mennyiségű folyadékkal együtt, étkezések előtt alkalmazva csökkenti az éhségérzetet, csökkenti a jóllakáshoz szükséges táplálék mennyiségét, ily módon rendszeres alkalmazásával testsúlycsökkenés érhető el. Az almarost rendszeres szedésével csökkenthető, illetve megelőzhető a rosthiányos táplálkozásra visszavezethető betegségek kialakulása, a vér káros koleszterin szintje.
Klinikai vizsgálatok bebizonyították, hogy az étkezés utáni vércukorszint az almarost szedése esetén lassabban növekszik, ezért cukorbetegeknél is jótékony hatású.
Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, valamint A-vitamint, B- komplex vitaminokat, és némi C-vitamint is. A B-vitaminok nagyon jó hatással vannak az emésztésre, mivel serkentik, elősegítik a táplálék felszívódását.
Vízben oldódó rostok ( pektin és hemicellulóz) csökkentik a gyomor sav tartalmát, lassítja annak ürülését. Csökkenti a zsírok a koleszterol visszaszívódását a vérbe. Ezzel mérsékelve az ateroszklerózis, szélütés és epekövek kialakulását. A rostok eltávolítják a szervezetből a mérgező anyagokat, amelyek a táplálék emésztésénél keletkeznek. Lassítja a cukrok felszívódását is a vérbe.
Vízben nem oldódó rostok (cellulóz és a lignín) nincsenek hatással a gyomor kiürítésére, viszont a bélben felszívja vizet, így lágyítja a székletet. Mozgásban tartja a beleket, megelőzi a vastagbél rák kialakulását ezzel. Az emésztés felgyorsításával mérséklődik a toxikus anyagok mennyisége a szervezetben, kiválasztódik az epesav, koleszterin és a karcinogén anyagok.
Csicsóka
A csicsóka szénhidrátokban, ásványi anyagokban, vitaminokban, szerves savakban gazdag gumós növény. Kellemesen, enyhén édeskés ízű, főleg nem emészthető szénhidrátokat (poliszacharidokat) tartalmaz. Ideális azok számára, akik súlyfelesleggel küzdenek, mivel kalória tartalma alacsony, ásványi anyag tartalma magas, nagyszerű segítség a fogyókúrához. Olyan kismolekulájú frukto-oligoszacharidot, inulint tartalmaz, amely megköti a koleszterint, gátolja a trigliceridek, a foszfolipidek és a szabad zsírsavak képződését is, ezenkívül immunstimuláló valamint mellrákban gátolja tumor növekedését a szakirodalmi adatok szerint. Az inulin elősegíti a kálcium és magnézium felszívódását. Az inulin legértékesebb tulajdonsága, hogy tartós fogyasztás esetén sem emeli a vércukor szintet. Az inulin az emberi szervezetben nem metabolizálódik, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják a csicsókát. Egyes adatok szerint az inulin képes fokozni az inzulin termelését, így napi rendszeres fogyasztása további előnyökkel szolgálhat a cukorbetegek számára.
A frukto-oligoszacharidokat a prebiotikum kategóriájába sorolják. A prebiotikumok jótékony hatásukat az emésztőrendszerre a hasznos bélflóra fejlődésének és/vagy tevékenységének fokozásával fejtik ki. Különösen fontos a szerepük hosszas antibiotikum adagolás után a bélflóra egyensúlyának visszaállításához. Szelektív módon szolgál tápanyagként a hasznos bélbaktériumoknak (pl. Bifidobacteriumoknak, Acidophiliusoknak). A káros bélflóra tagjai számára viszont közömbös, mivel azok inkább az egyszerű cukor bomlástermékein élnek. Jótékony hatása van candidiázis esetében, hiszen az egészséges bélflóra helyreállítása után a candidiázis tünetei is megszűnnek.
A csicsóka káliumban, kalciumban, magnéziumban, foszforban valamint nyomelemekben (vas, mangán, cink, króm, szilícium) gazdag, a vitaminok közül az A, B1, B2, B3 vitaminok valamint esszenciális aminosavak találhatók benne.
Sütőtök
Az indiánok kígyómarást kúráltak vele és szeplő eltüntetésére is használták. Napjainkban tudományos kutatások támasztják alá, hogy a sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző és gyógyító hatású.
A sütőtök alkalmas gyulladásos betegségek kezelésére, különösen hatékony megfázásos, meghűléses megbetegedések esetében, de alkalmazható tüdőgyulladás és egyéb tüdőkárosodások kezelésére is. Enyhíti az allergikus köhögést, tüsszögést, csökkenti az asztmás rohamokat. Fogyasztása szebbé teszi bőrünket, különösen a pattanások kezelésében jelenthet nagy segítséget. A népi gyógyászatban hashajtóként és béltisztítóként használták. Fogyasztása emésztési gondokkal küszködőknek is javasolt. A sütőtök serkenti a máj működését, segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében, fogyasztásával csökkenthető a prosztatarák és a szürkületi vakság kialakulásának kockázata. Alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak is ideális! A sütőtököt az Antarktisz kivételével minden földrészen termelik és fogyasztják!
Édeskömény
Az édeskömény anetolt, fenchont és ánizs aldehid tartalmú illóolajat, értékes szénhidrátokat tartalmaz. Jótékonyan hat az emésztőrendszerre. Az elválasztás fokozásával javítja az étvágyat és az emésztést. Az erjesztő baktériumok ellen kifejtett hatásával csökkenti a gázok termelődését, valamint elősegíti a termelődött gázok továbbítását és kiürítését a tápcsatornából. A belekben felhalmozódott gázok okozta görcsöket pedig csökkenti. Gyulladáscsökkentő és baktériumpusztító hatással rendelkezik. Gyulladáscsökkentő hatását a gyulladás gátló hormonok felszabadításával, a lokális keringés javításával idézi elő. Az illóolajok zsíroldékonyságuk révén károsítják a baktériumok falát. Ezen hatások kialakításában fontos a szervezet saját védekező rendszerének serkentése is.
Segít a veseköves panaszok megelőzésében. Görcsoldó és baktériumellenes hatása mellett vízhajtó hatással is rendelkezik, ezért veseköves betegek kezelésére is használják.
Ananász
Vitaminokban gazdag, található benne C vitamin, thiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav és B 6 vitamin. Magas a folsav tartalma, emellett káliumban, magnéziumban, mangánban, kálciumban és rézben is gazdag gyümölcs. A legfontosabb hatóanyagcsoportja a bromelin, amely proteolitikus enzimeket tartalmaz. A bromelin kiemelkedően sokrétű, klinikailag igazolt élettani hatással bíró enzimcsoport:
-gyulladás csökkentő (stafilococcus ellenes) hatású
-citokinek termelését fokozza( TNF-alfa,IL-1-beta,IL-6, IFN-alfa) -T sejtek aktivátora direkt módon -fokozza a tetraciklinek, amoxicillin szérum szintjét, valamint a kloramfenikol, penicillin, eritromicin hatását -PGE-2 gátló, ezért NSAID(nem szteroid) tipusú direkt hatása van, ezért különféle allergiás megbetegedéseknél jelenthet segítséget -arthritisnél, bél gyulladásnál, aranyeres és vénás gyulladásnál jótékony hatású -orrmelléküreg gyulladásnál(sinitis), bőr gyulladásnál hatásos -sport sérüléseknél fájdalom csillapító, fertőtés veszélyt csökkenti -vérrög képződést gátolja -asthma és bronchitis esetén mukoid réteget leoldja -emésztést fokozza -daganatellnes hatású (tüdő és petefészek ráknál csökkenti a primer tumort és gátolja a metasztázisok kialakulását (5-FU és Vincristine-nel együtt adagolva)
Homoktövis
Kiemelkedõen magas a C vitamin tartalma ( 360 mg/100g) További hatóanyagai a következők: A-, P-vitamin, almasav, kvercetinglikozida, xantofilt, fizalin, olajsav, izolinolsav, linolensav, mannit, peonin antocián, palmitinsav, sztearinsav. Karotinoid tartalma (16-28 mg/100g) szintén jelentős, valamint magas flavonoid tartalmának (310- 2100 mg/100g) is köszönhető sokrétű pozitív élettani hatása. Ezen kívül említésre méltó, hogy proteineket, cukorszármazékokat (glukóz, fruktóz, xilóz; 13%), aminosavakat, szerves savakat (málsav, borostyánkősav; 3,9%) is magas arányban tartalmaz. A fontos nyomelemek közül a mangán, króm, réz, vas, foszfor található még a Homoktövisben.
Összetétele és hatóanyagai miatt gyógyászati értéke kiemelkedő. A kínai Gyógyszerkönyvben (Pharmacopoeia) 1977-től szerepel. A volt Szovjetunióban rég kimutatták, hogy a növény kérgéből kivonható 5-hidroxi-triptamin (hippofán) gátolja a daganatnövekedést. Az 1990-es években Kínában folytatott kutatások bebizonyították, hogy tumorgátló hatással is rendelkezik.
A növényi fenolok és különösen az étrendi flavonoidok iránt egyre inkább fokozódik az érdeklődés, ami elsősorban az egészségünk fenntartásában feltételezett funkcionális szerepüknek köszönhető. Kísérleti úton, antimikrobiális tesztekben is igazolták, hogy a flavon, a kvercetin és a naringenin különféle kórokozók szaporodását gátolja.
Felhasználás: 3 evőkanál port oldjon fel 1,5 dl szénsav mentes vízben Naponta egy, maximum 2 alkalommal fogyasztandó.
Száraz helyen, zárt dobozban, üvegben, zacskóban tárolandó 25 C fok alatt.
Leírás és Paraméterek
Almarost
Az almarost nagyszerűen rendbe teszi a felborult emésztést. A gyümölcs pektintartalma védőréteget von a bél nyálkahártyájára, így csillapítja a hasmenés kellemetlen tüneteit. Székrekedésnél megnöveli a széklet mennyiségét, ezzel kényszerítve a vastagbelet az ürítésre. Pangó széklet esetén a méreganyagok visszajuthatnak a keringésbe. Kitűnő duzzadóképessége folytán, megfelelő mennyiségű folyadékkal együtt, étkezések előtt alkalmazva csökkenti az éhségérzetet, csökkenti a jóllakáshoz szükséges táplálék mennyiségét, ily módon rendszeres alkalmazásával testsúlycsökkenés érhető el. Az almarost rendszeres szedésével csökkenthető, illetve megelőzhető a rosthiányos táplálkozásra visszavezethető betegségek kialakulása, a vér káros koleszterin szintje.
Klinikai vizsgálatok bebizonyították, hogy az étkezés utáni vércukorszint az almarost szedése esetén lassabban növekszik, ezért cukorbetegeknél is jótékony hatású.
Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, valamint A-vitamint, B- komplex vitaminokat, és némi C-vitamint is. A B-vitaminok nagyon jó hatással vannak az emésztésre, mivel serkentik, elősegítik a táplálék felszívódását.
Vízben oldódó rostok ( pektin és hemicellulóz) csökkentik a gyomor sav tartalmát, lassítja annak ürülését. Csökkenti a zsírok a koleszterol visszaszívódását a vérbe. Ezzel mérsékelve az ateroszklerózis, szélütés és epekövek kialakulását. A rostok eltávolítják a szervezetből a mérgező anyagokat, amelyek a táplálék emésztésénél keletkeznek. Lassítja a cukrok felszívódását is a vérbe.
Vízben nem oldódó rostok (cellulóz és a lignín) nincsenek hatással a gyomor kiürítésére, viszont a bélben felszívja vizet, így lágyítja a székletet. Mozgásban tartja a beleket, megelőzi a vastagbél rák kialakulását ezzel. Az emésztés felgyorsításával mérséklődik a toxikus anyagok mennyisége a szervezetben, kiválasztódik az epesav, koleszterin és a karcinogén anyagok.
Csicsóka
A csicsóka szénhidrátokban, ásványi anyagokban, vitaminokban, szerves savakban gazdag gumós növény. Kellemesen, enyhén édeskés ízű, főleg nem emészthető szénhidrátokat (poliszacharidokat) tartalmaz. Ideális azok számára, akik súlyfelesleggel küzdenek, mivel kalória tartalma alacsony, ásványi anyag tartalma magas, nagyszerű segítség a fogyókúrához. Olyan kismolekulájú frukto-oligoszacharidot, inulint tartalmaz, amely megköti a koleszterint, gátolja a trigliceridek, a foszfolipidek és a szabad zsírsavak képződését is, ezenkívül immunstimuláló valamint mellrákban gátolja tumor növekedését a szakirodalmi adatok szerint. Az inulin elősegíti a kálcium és magnézium felszívódását. Az inulin legértékesebb tulajdonsága, hogy tartós fogyasztás esetén sem emeli a vércukor szintet. Az inulin az emberi szervezetben nem metabolizálódik, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják a csicsókát. Egyes adatok szerint az inulin képes fokozni az inzulin termelését, így napi rendszeres fogyasztása további előnyökkel szolgálhat a cukorbetegek számára.
A frukto-oligoszacharidokat a prebiotikum kategóriájába sorolják. A prebiotikumok jótékony hatásukat az emésztőrendszerre a hasznos bélflóra fejlődésének és/vagy tevékenységének fokozásával fejtik ki. Különösen fontos a szerepük hosszas antibiotikum adagolás után a bélflóra egyensúlyának visszaállításához. Szelektív módon szolgál tápanyagként a hasznos bélbaktériumoknak (pl. Bifidobacteriumoknak, Acidophiliusoknak). A káros bélflóra tagjai számára viszont közömbös, mivel azok inkább az egyszerű cukor bomlástermékein élnek. Jótékony hatása van candidiázis esetében, hiszen az egészséges bélflóra helyreállítása után a candidiázis tünetei is megszűnnek.
A csicsóka káliumban, kalciumban, magnéziumban, foszforban valamint nyomelemekben (vas, mangán, cink, króm, szilícium) gazdag, a vitaminok közül az A, B1, B2, B3 vitaminok valamint esszenciális aminosavak találhatók benne.
Sütőtök
Az indiánok kígyómarást kúráltak vele és szeplő eltüntetésére is használták. Napjainkban tudományos kutatások támasztják alá, hogy a sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző és gyógyító hatású.
A sütőtök alkalmas gyulladásos betegségek kezelésére, különösen hatékony megfázásos, meghűléses megbetegedések esetében, de alkalmazható tüdőgyulladás és egyéb tüdőkárosodások kezelésére is. Enyhíti az allergikus köhögést, tüsszögést, csökkenti az asztmás rohamokat. Fogyasztása szebbé teszi bőrünket, különösen a pattanások kezelésében jelenthet nagy segítséget. A népi gyógyászatban hashajtóként és béltisztítóként használták. Fogyasztása emésztési gondokkal küszködőknek is javasolt. A sütőtök serkenti a máj működését, segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében, fogyasztásával csökkenthető a prosztatarák és a szürkületi vakság kialakulásának kockázata. Alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak is ideális! A sütőtököt az Antarktisz kivételével minden földrészen termelik és fogyasztják!
Édeskömény
Az édeskömény anetolt, fenchont és ánizs aldehid tartalmú illóolajat, értékes szénhidrátokat tartalmaz. Jótékonyan hat az emésztőrendszerre. Az elválasztás fokozásával javítja az étvágyat és az emésztést. Az erjesztő baktériumok ellen kifejtett hatásával csökkenti a gázok termelődését, valamint elősegíti a termelődött gázok továbbítását és kiürítését a tápcsatornából. A belekben felhalmozódott gázok okozta görcsöket pedig csökkenti. Gyulladáscsökkentő és baktériumpusztító hatással rendelkezik. Gyulladáscsökkentő hatását a gyulladás gátló hormonok felszabadításával, a lokális keringés javításával idézi elő. Az illóolajok zsíroldékonyságuk révén károsítják a baktériumok falát. Ezen hatások kialakításában fontos a szervezet saját védekező rendszerének serkentése is.
Segít a veseköves panaszok megelőzésében. Görcsoldó és baktériumellenes hatása mellett vízhajtó hatással is rendelkezik, ezért veseköves betegek kezelésére is használják.
Ananász
Vitaminokban gazdag, található benne C vitamin, thiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav és B 6 vitamin. Magas a folsav tartalma, emellett káliumban, magnéziumban, mangánban, kálciumban és rézben is gazdag gyümölcs. A legfontosabb hatóanyagcsoportja a bromelin, amely proteolitikus enzimeket tartalmaz. A bromelin kiemelkedően sokrétű, klinikailag igazolt élettani hatással bíró enzimcsoport:
-gyulladás csökkentő (stafilococcus ellenes) hatású
-citokinek termelését fokozza( TNF-alfa,IL-1-beta,IL-6, IFN-alfa) -T sejtek aktivátora direkt módon -fokozza a tetraciklinek, amoxicillin szérum szintjét, valamint a kloramfenikol, penicillin, eritromicin hatását -PGE-2 gátló, ezért NSAID(nem szteroid) tipusú direkt hatása van, ezért különféle allergiás megbetegedéseknél jelenthet segítséget -arthritisnél, bél gyulladásnál, aranyeres és vénás gyulladásnál jótékony hatású -orrmelléküreg gyulladásnál(sinitis), bőr gyulladásnál hatásos -sport sérüléseknél fájdalom csillapító, fertőtés veszélyt csökkenti -vérrög képződést gátolja -asthma és bronchitis esetén mukoid réteget leoldja -emésztést fokozza -daganatellnes hatású (tüdő és petefészek ráknál csökkenti a primer tumort és gátolja a metasztázisok kialakulását (5-FU és Vincristine-nel együtt adagolva)
Homoktövis
Kiemelkedõen magas a C vitamin tartalma ( 360 mg/100g) További hatóanyagai a következők: A-, P-vitamin, almasav, kvercetinglikozida, xantofilt, fizalin, olajsav, izolinolsav, linolensav, mannit, peonin antocián, palmitinsav, sztearinsav. Karotinoid tartalma (16-28 mg/100g) szintén jelentős, valamint magas flavonoid tartalmának (310- 2100 mg/100g) is köszönhető sokrétű pozitív élettani hatása. Ezen kívül említésre méltó, hogy proteineket, cukorszármazékokat (glukóz, fruktóz, xilóz; 13%), aminosavakat, szerves savakat (málsav, borostyánkősav; 3,9%) is magas arányban tartalmaz. A fontos nyomelemek közül a mangán, króm, réz, vas, foszfor található még a Homoktövisben.
Összetétele és hatóanyagai miatt gyógyászati értéke kiemelkedő. A kínai Gyógyszerkönyvben (Pharmacopoeia) 1977-től szerepel. A volt Szovjetunióban rég kimutatták, hogy a növény kérgéből kivonható 5-hidroxi-triptamin (hippofán) gátolja a daganatnövekedést. Az 1990-es években Kínában folytatott kutatások bebizonyították, hogy tumorgátló hatással is rendelkezik.
A növényi fenolok és különösen az étrendi flavonoidok iránt egyre inkább fokozódik az érdeklődés, ami elsősorban az egészségünk fenntartásában feltételezett funkcionális szerepüknek köszönhető. Kísérleti úton, antimikrobiális tesztekben is igazolták, hogy a flavon, a kvercetin és a naringenin különféle kórokozók szaporodását gátolja.
Felhasználás: 3 evőkanál port oldjon fel 1,5 dl szénsav mentes vízben Naponta egy, maximum 2 alkalommal fogyasztandó.
Száraz helyen, zárt dobozban, üvegben, zacskóban tárolandó 25 C fok alatt.