Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

50+ Active - Regeneráló, kollagénes koktél 50 felettieknek - 250g

Ár:
7.100 Ft
Az extra -5% VIP kedvezményt megkaptad már? >>> Kattints ide! <<<

Az 50+ Active italpor hatóanyagai enyhíthetik az aktív élet és a terhelések miatt kialakult csontízületi panaszokat, pótolni képes a sejtekből hiányzó kollagént.

Kollagénpor, meggypor, vörös szőlőpor, lecitin gondos keveréke, amely gyümölcsök temérdek vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak: Vas, Cink, Réz, Nátrium, Kálium, Calcium, Magnézium, Foszfor, Bór, polifenolok.

Ez a VitaJuice italpor különösen ajánlott a népi gyógyászat szerint vérszegénység, a csontvelő, az idegrendszer, a szív, az  izmok, az idegek és az  agy bizonyos problémái esetén. Cukorbetegek étrendjébe is illeszthető! Alkalmazható hörgőgyulladáskor, mivel antibakteriális hatású és egyúttal kitűnő antioxidáns forrás. Ezentúl a melatonin termelést is serkenti. Képes a májműködést segíteni, eközben védi a májsejtek membránját a méreganyagokkal szemben.

Felhasználási javaslatunk: 3 evőkanál VitaJuice port oldjon fel 1,5-2 dl szénsavmentes vízben. Naponta egy, maximum 2 alkalommal fogyasztandó. Száraz helyen, zárt dobozban, üvegben, vagy zacskóban 25 C fok alatt tárolandó!

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. november 28.
Egységár: 28.400,00 Ft/kg
Kép: Név: Kiszerelés: Elérhetőség: Ár: Kosárba
50+ Active - Regeneráló, kollagénes koktél 50 felettieknek - 6x250g 1 fő teljes, 3 hónapos kúracsomagja
Komplett egészségkúra 6x250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés 3 hónapra
Raktáron
42.600 Ft 40.200 Ft
Menny.:Kosárba
50+ Active - Regeneráló, kollagénes koktél 50 felettieknek - 4x250g 1 havi adag, 2 főre
Páros csomag 4x250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés
Raktáron
28.400 Ft 27.400 Ft
Menny.:Kosárba
50+ Active - Regeneráló, kollagénes koktél 50 felettieknek - 2x250g 1 havi adag, 1 csomagban
Havi adag 2x250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés
Raktáron
14.200 Ft 13.900 Ft
Menny.:Kosárba
50+ Active - Regeneráló, kollagénes koktél 50 felettieknek - 250g
250g tégelyes - kedvezményes kiszerelés
Raktáron
7.100 Ft
Menny.:Kosárba

Leírás

Kollagén

Nagy teherbírású, rostos fehérje, amely a csontok, porcok, inak, szalagok és egyéb kötőszövetek egyik fontos alkotóeleme.

A porc  a csontok végein található, elsődleges funkciója az, hogy csökkentse a súrlódást az ízületek között. A kollagén a porcok egyik legfontosabb alkotó eleme, 67% - át alkotja, zselés anyagával hálószerűen védelmezi és táplálja azokat. A kollagén elsősorban az ízületek stabilitását biztosító ízületi szalagok és ízületi tok rugalmasságát, ellenálló képességét, terhelhetőségét biztosítja. A kollagén teszi rendkívül erőssé az ínszalagokat is, amelyek az izmokat a csontokhoz rögzítik. A térdben, csuklóban, gerincoszlopban rezgéscsillapító rostos korongok találhatók az ízesülő csontok között, amelyek védik a csontokat a sérülésektől. A kollagén a rezgéscsillapító rostos korongok fő alkotórésze.

A Peptan 1-es típusú kollagén peptid azonos az emberi szervezetben megtalálható kollagénnel. A Peptan nagy tisztaságú természetes, bioaktív termék, amelynek a fehérje tartalma több, mint 97%, ebben a formában  könnyen emészthető és jól hasznosul a szervezetben. Kiváló aminosav forrás. Az aminosavak közül túlsúlyban van a glicin, a prolin és a hidroxi-prolin, amely körülbelül az 50%-át adja a teljes aminosav tartalomnak. A glicin és a prolin koncentráció 10-20-szor magasabb, mint más fehérjékben. Ez a nagyon speciális aminosav összetétel biztosítja a Peptan funkcionális tulajdonságait, amelyek nem találhatók meg más fehérjeforrásokban. A Peptan vezető kollagén termék a világban. A Peptan bioaktív peptidek kíméletes, enzimatikus hidrolízissel készülnek. Ez a natív kollagén természetes és antiallergén.

Egyre több tudományos bizonyíték van rá, hogy a kollagén peptidek elősegítik a csontok és az izmok egészséges működését.  A kollagén-hidrolizátumról kimutatták, hogy anabolikus hatású a porcszövetben, így képes javítani az ízületi struktúrát, annak integritását, ami ízületi fájdalmak csökkenéséhez vezethet. A vizsgálatok eredményei a kollagén-hidrolizátum tartalmú étrendkiegészítők hatékonyságát bizonyították az ízületek egészségének megőrzése és a leépülés megakadályozása szempontjából a nagy rizikójú sportolók csoportjában. Azt is kimutatták, hogy a kollagén-hidrolizátum csökkenti az ízületi fájdalmkat. A kollagén-hidrolizátum alkalmas lehet az osteoporozis megelőzésére is.

Vörös szőlő por

Az eddig ismert szakirodalmi adatok szerint a  szőlőmag a polifenolok (katechinek, epikatechinek,quercetin, stb.) egyik leggazdagabb forrása. 

A porított szőlőmag nagyobb mennyiségben tartalmaz még rostanyagot, szénhidrátot, fehérjét, esszenciális zsírsavakat, nátrium, kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vas, mangán, réz, cink, bór, molibdén és egyéb nyomelemeket is. Francia kutatások alapján a szőlőmagban a polifenolok ill. az OPC-k (vitaminokkal analóg) antioxidáns hatása 18,4-szer erősebb, mint az egyébként fontos C vitaminé és ötvenszer erősebb az E vitaminnál. Az érvédő hatású antioxidáns polifenolok (beleértve az OPC-ket) biológiai hasznosulása nagyon jó, könnyen felszívódnak a bélrendszerben, ezért már kis mennyiségben (1-2 mg/kg testsúly/nap) is hatásosak. A polifenolok, OPC-k ez idáig ismert leghatásosabb láncreakciós szabadgyök csökkentők, semlegesítők és ez által jelentősen segíthetnek megakadályozni az emberi sejtek és szövetek károsodását, gyulladásos, allergiás tünetek kialakulását, továbbá erősíthetik az érfalakat. Bőrünk ráncosodását (cellulitis), petyhüdtségét a kollagén és elasztin változása okozza. A nemzetközi kutatások alapján a természetes antioxidánsok előnyösek lehetnek az érelmeszesedés, szívbetegségek, egyes daganatos megbetegedések, az agy, idegrendszer károsodása ellen, illetve ezek megelőzésében. Továbbá csökkentheti a magas vérnyomást, a káros koleszterin- és vércukorszintet, valamint javíthatja a vér oxigénfelvevő képességét és védi a májsejtek membránját a méreganyagok károsító hatásaival szemben.

Lecitin

A lecitin (más néven foszfatidilkolin) egy természetes, zsírszerű anyag, a foszfolipidek egyike, semleges és poláros lipidek természetes keveréke.

A sejtfal fontos építőeleme, szükséges az emberi szervezet élő sejtjeinek optimális működéséhez, kiemelt szerepe van a csontvelő, az idegrendszer, a szív és a máj működésében, jelentős mennyiségben található a sejtmembránokban, az izmokban, az idegsejtekben és az agyban. A lecitin többek között segíti a zsírok és a koleszterin szállítását a vérben, és a zsírok feldolgozását is az epében.

A táplálékaink közül természetes lecitinforrások a növényi olajok (például a szója, repce, len és napraforgó), a hüvelyesek (lencse és borsó), a kukorica és búzacsíra, a teljes kiőrlésű gabonafélék, az állati eredetűek közül pedig például a máj, a tojássárgája, a tej. A szója különösen gazdag lecitinben, nem véletlen, hogy az étrend-kiegészítőként kapható lecitinkészítmények legfontosabb alapanyaga a szója. A lecitin fogyasztásához kapcsolódó mellékhatás nem ismert, túladagolásának veszélye sem áll fenn. A természetes lecitinnel évente több, 3-4 hétig tartó kúrát is végezhetünk. A kereskedelmi forgalomban kapható lecitin (foszfatidilkolin) javasolt adagja 3-7 gramm naponta. Egyes felszívódási zavarok esetén kellő óvatossággal adható, mivel a foszfatidilkolin kiegészítés hatására hasmenés, zsírszéklet jelentkezhet.

A lecitin a szervezet szinte valamennyi funkciójában részt vesz. Fő alkotórészei a kolin és az inozitol. A kolin számos élettani folyamatban játszik szerepet, így például foszfolipidek alkotórésze, az acetilkolinnak nevezett idegi átvivőanyag szintézisének kiindulási vegyülete, valamint metilcsoport átadó. Az inozitol a kolinhoz hasonlóan "zsírégető" hatású, megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és felgyorsítja azok eltávolítását. Kísérleti eredmények mutatnak arra, hogy a lecitin bevitel képes a szérum-koleszterinszintet csökkenteni. Ez a hatásmechanizmus azzal a feltételezéssel magyarázható, hogy koleszterin szövetekből való eltávolításáért az LCAT nevű enzim a felelős. A lecitin segíti az A- és a B1-vitamin felszívódását. Ezen kívül gyakran emlegetik mint az idegek táplálékát: szellemi és fizikai kimerültség esetén elősegíti a szervezet regenerálódását, javítja a memóriát és a koncentrációképességet. Mivel a sejtek felépítésében is szerepet játszik, hatására nő a szervezet teljesítőképessége. Csökkenti a koleszterinszintet, mert az emulgeáló tulajdonsága révén a koleszterint és egyéb lipideket elegyíti a vízzel, így azok kiürülhetnek a szervezetből. Tisztítja az érfalakat, erősíti a szívizomzatot, hozzájárul az egészséges vérkeringés fenntartásához, májvédő hatású, elősegíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását és védi a gyomor nyálkahártyáját. Mivel étrendünk általában a szükségesnél jóval több zsírt tartalmaz, szinte minden ember számára nélkülözhetetlen lenne a lecitin.

Az amerikai prof. dr. Bernard F. Szuhaj kutatásokat végez a lecitin hatásairól. Tapasztalatai szerint vérnyomás-csökkentő, vérkeringést javító, epe- és májvédő, idegerősítő hatása van. Kutatások folynak arról is, hogy egyes neurológiai eltérések esetén és az Alzheimer-kór kezelésében is terápiás értékű lehet.

Meggy

A meggy daganatellenes, antibakteriális, fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású gyümölcs, valamint segíti az elalvást is.

17 antioxidáns összetevőt tartalmaz, többek között melatonint, perillil-alkoholt, ellagénsavat és flavonoidokat. A perillil-alkoholról azt gondolják a kutatók, hogy a daganatsejtek növekedésének gátlásával a rák minden fajtája ellen hatásosnak bizonyulhat. Az antocianinok magas antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásúak. A meggykivonat több mint 20 százalékkal csökkenti a csontízületi gyulladás okozta fájdalmat, így a sportolók számára is számos előnyökkel járhat. 

Az este elfogyasztott meggylé jelentősen megemeli az alvási ciklust szabályozó melatonin hormon szintjét a szervezetben, így fogyasztása természetes altatóként segíthet az álmatlanságban szenvedőknek.
A meggy gyümölcs leve segíthet az emésztési zavarok enyhítésében, serkenti az anyagcserét, jótékony hatású különböző máj eredetű zavarokban és vérszegénységben. A népi gyógyászat szerint gyümölcse enyhíti a hörgők gyulladását is.

Jelentős mennyiségű ásványi anyagot (Na, K, Ca, Mg, P), valamint nyomelemeket  (Fe, Cu, Zn) tartalmaz. Kalcium tartalmát csak a csipkebogyó, a szeder és a banán haladja meg. Savtartalma igen magas, melyet csak a csipkebogyóé közelít meg és csak a szeder és a feketeribiszke savtartalma haladja meg. Kisebb mennyiségben tartalmaz C-vitamint is. 
A meggy magas savtartalma mellett közepes szénhidráttartalmú, emiatt bátran beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe is. 
Jelentős antibakteriális hatásának köszönhetően kiemelt szerepet kaphat a szájhigiénében, mivel biológiailag aktív hatóanyagai számos baktériummal szemben hatásosnak bizonyulnak, de pl. a jótékony Lactobacillus fajokra nem. A meggylé antibakteriális hatása forralás és fagyasztás után is megmarad. 

Különböző bőrproblémák, mint például a rosacea, vagy pattanásos gyulladt, aknés arcbőr esetében gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatása miatt kiváló hatású lehet. 
Az antioxidánsokban gazdag meggy védi a bőrt a szabad gyökök okozta káros hatásoktól, bőrvilágosító tulajdonsága miatt halványítja az arcon található sötét foltokat.                                                                     

Leírás és Paraméterek

Kollagén

Nagy teherbírású, rostos fehérje, amely a csontok, porcok, inak, szalagok és egyéb kötőszövetek egyik fontos alkotóeleme.

A porc  a csontok végein található, elsődleges funkciója az, hogy csökkentse a súrlódást az ízületek között. A kollagén a porcok egyik legfontosabb alkotó eleme, 67% - át alkotja, zselés anyagával hálószerűen védelmezi és táplálja azokat. A kollagén elsősorban az ízületek stabilitását biztosító ízületi szalagok és ízületi tok rugalmasságát, ellenálló képességét, terhelhetőségét biztosítja. A kollagén teszi rendkívül erőssé az ínszalagokat is, amelyek az izmokat a csontokhoz rögzítik. A térdben, csuklóban, gerincoszlopban rezgéscsillapító rostos korongok találhatók az ízesülő csontok között, amelyek védik a csontokat a sérülésektől. A kollagén a rezgéscsillapító rostos korongok fő alkotórésze.

A Peptan 1-es típusú kollagén peptid azonos az emberi szervezetben megtalálható kollagénnel. A Peptan nagy tisztaságú természetes, bioaktív termék, amelynek a fehérje tartalma több, mint 97%, ebben a formában  könnyen emészthető és jól hasznosul a szervezetben. Kiváló aminosav forrás. Az aminosavak közül túlsúlyban van a glicin, a prolin és a hidroxi-prolin, amely körülbelül az 50%-át adja a teljes aminosav tartalomnak. A glicin és a prolin koncentráció 10-20-szor magasabb, mint más fehérjékben. Ez a nagyon speciális aminosav összetétel biztosítja a Peptan funkcionális tulajdonságait, amelyek nem találhatók meg más fehérjeforrásokban. A Peptan vezető kollagén termék a világban. A Peptan bioaktív peptidek kíméletes, enzimatikus hidrolízissel készülnek. Ez a natív kollagén természetes és antiallergén.

Egyre több tudományos bizonyíték van rá, hogy a kollagén peptidek elősegítik a csontok és az izmok egészséges működését.  A kollagén-hidrolizátumról kimutatták, hogy anabolikus hatású a porcszövetben, így képes javítani az ízületi struktúrát, annak integritását, ami ízületi fájdalmak csökkenéséhez vezethet. A vizsgálatok eredményei a kollagén-hidrolizátum tartalmú étrendkiegészítők hatékonyságát bizonyították az ízületek egészségének megőrzése és a leépülés megakadályozása szempontjából a nagy rizikójú sportolók csoportjában. Azt is kimutatták, hogy a kollagén-hidrolizátum csökkenti az ízületi fájdalmkat. A kollagén-hidrolizátum alkalmas lehet az osteoporozis megelőzésére is.

Vörös szőlő por

Az eddig ismert szakirodalmi adatok szerint a  szőlőmag a polifenolok (katechinek, epikatechinek,quercetin, stb.) egyik leggazdagabb forrása. 

A porított szőlőmag nagyobb mennyiségben tartalmaz még rostanyagot, szénhidrátot, fehérjét, esszenciális zsírsavakat, nátrium, kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vas, mangán, réz, cink, bór, molibdén és egyéb nyomelemeket is. Francia kutatások alapján a szőlőmagban a polifenolok ill. az OPC-k (vitaminokkal analóg) antioxidáns hatása 18,4-szer erősebb, mint az egyébként fontos C vitaminé és ötvenszer erősebb az E vitaminnál. Az érvédő hatású antioxidáns polifenolok (beleértve az OPC-ket) biológiai hasznosulása nagyon jó, könnyen felszívódnak a bélrendszerben, ezért már kis mennyiségben (1-2 mg/kg testsúly/nap) is hatásosak. A polifenolok, OPC-k ez idáig ismert leghatásosabb láncreakciós szabadgyök csökkentők, semlegesítők és ez által jelentősen segíthetnek megakadályozni az emberi sejtek és szövetek károsodását, gyulladásos, allergiás tünetek kialakulását, továbbá erősíthetik az érfalakat. Bőrünk ráncosodását (cellulitis), petyhüdtségét a kollagén és elasztin változása okozza. A nemzetközi kutatások alapján a természetes antioxidánsok előnyösek lehetnek az érelmeszesedés, szívbetegségek, egyes daganatos megbetegedések, az agy, idegrendszer károsodása ellen, illetve ezek megelőzésében. Továbbá csökkentheti a magas vérnyomást, a káros koleszterin- és vércukorszintet, valamint javíthatja a vér oxigénfelvevő képességét és védi a májsejtek membránját a méreganyagok károsító hatásaival szemben.

Lecitin

A lecitin (más néven foszfatidilkolin) egy természetes, zsírszerű anyag, a foszfolipidek egyike, semleges és poláros lipidek természetes keveréke.

A sejtfal fontos építőeleme, szükséges az emberi szervezet élő sejtjeinek optimális működéséhez, kiemelt szerepe van a csontvelő, az idegrendszer, a szív és a máj működésében, jelentős mennyiségben található a sejtmembránokban, az izmokban, az idegsejtekben és az agyban. A lecitin többek között segíti a zsírok és a koleszterin szállítását a vérben, és a zsírok feldolgozását is az epében.

A táplálékaink közül természetes lecitinforrások a növényi olajok (például a szója, repce, len és napraforgó), a hüvelyesek (lencse és borsó), a kukorica és búzacsíra, a teljes kiőrlésű gabonafélék, az állati eredetűek közül pedig például a máj, a tojássárgája, a tej. A szója különösen gazdag lecitinben, nem véletlen, hogy az étrend-kiegészítőként kapható lecitinkészítmények legfontosabb alapanyaga a szója. A lecitin fogyasztásához kapcsolódó mellékhatás nem ismert, túladagolásának veszélye sem áll fenn. A természetes lecitinnel évente több, 3-4 hétig tartó kúrát is végezhetünk. A kereskedelmi forgalomban kapható lecitin (foszfatidilkolin) javasolt adagja 3-7 gramm naponta. Egyes felszívódási zavarok esetén kellő óvatossággal adható, mivel a foszfatidilkolin kiegészítés hatására hasmenés, zsírszéklet jelentkezhet.

A lecitin a szervezet szinte valamennyi funkciójában részt vesz. Fő alkotórészei a kolin és az inozitol. A kolin számos élettani folyamatban játszik szerepet, így például foszfolipidek alkotórésze, az acetilkolinnak nevezett idegi átvivőanyag szintézisének kiindulási vegyülete, valamint metilcsoport átadó. Az inozitol a kolinhoz hasonlóan "zsírégető" hatású, megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és felgyorsítja azok eltávolítását. Kísérleti eredmények mutatnak arra, hogy a lecitin bevitel képes a szérum-koleszterinszintet csökkenteni. Ez a hatásmechanizmus azzal a feltételezéssel magyarázható, hogy koleszterin szövetekből való eltávolításáért az LCAT nevű enzim a felelős. A lecitin segíti az A- és a B1-vitamin felszívódását. Ezen kívül gyakran emlegetik mint az idegek táplálékát: szellemi és fizikai kimerültség esetén elősegíti a szervezet regenerálódását, javítja a memóriát és a koncentrációképességet. Mivel a sejtek felépítésében is szerepet játszik, hatására nő a szervezet teljesítőképessége. Csökkenti a koleszterinszintet, mert az emulgeáló tulajdonsága révén a koleszterint és egyéb lipideket elegyíti a vízzel, így azok kiürülhetnek a szervezetből. Tisztítja az érfalakat, erősíti a szívizomzatot, hozzájárul az egészséges vérkeringés fenntartásához, májvédő hatású, elősegíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását és védi a gyomor nyálkahártyáját. Mivel étrendünk általában a szükségesnél jóval több zsírt tartalmaz, szinte minden ember számára nélkülözhetetlen lenne a lecitin.

Az amerikai prof. dr. Bernard F. Szuhaj kutatásokat végez a lecitin hatásairól. Tapasztalatai szerint vérnyomás-csökkentő, vérkeringést javító, epe- és májvédő, idegerősítő hatása van. Kutatások folynak arról is, hogy egyes neurológiai eltérések esetén és az Alzheimer-kór kezelésében is terápiás értékű lehet.

Meggy

A meggy daganatellenes, antibakteriális, fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású gyümölcs, valamint segíti az elalvást is.

17 antioxidáns összetevőt tartalmaz, többek között melatonint, perillil-alkoholt, ellagénsavat és flavonoidokat. A perillil-alkoholról azt gondolják a kutatók, hogy a daganatsejtek növekedésének gátlásával a rák minden fajtája ellen hatásosnak bizonyulhat. Az antocianinok magas antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásúak. A meggykivonat több mint 20 százalékkal csökkenti a csontízületi gyulladás okozta fájdalmat, így a sportolók számára is számos előnyökkel járhat. 

Az este elfogyasztott meggylé jelentősen megemeli az alvási ciklust szabályozó melatonin hormon szintjét a szervezetben, így fogyasztása természetes altatóként segíthet az álmatlanságban szenvedőknek.
A meggy gyümölcs leve segíthet az emésztési zavarok enyhítésében, serkenti az anyagcserét, jótékony hatású különböző máj eredetű zavarokban és vérszegénységben. A népi gyógyászat szerint gyümölcse enyhíti a hörgők gyulladását is.

Jelentős mennyiségű ásványi anyagot (Na, K, Ca, Mg, P), valamint nyomelemeket  (Fe, Cu, Zn) tartalmaz. Kalcium tartalmát csak a csipkebogyó, a szeder és a banán haladja meg. Savtartalma igen magas, melyet csak a csipkebogyóé közelít meg és csak a szeder és a feketeribiszke savtartalma haladja meg. Kisebb mennyiségben tartalmaz C-vitamint is. 
A meggy magas savtartalma mellett közepes szénhidráttartalmú, emiatt bátran beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe is. 
Jelentős antibakteriális hatásának köszönhetően kiemelt szerepet kaphat a szájhigiénében, mivel biológiailag aktív hatóanyagai számos baktériummal szemben hatásosnak bizonyulnak, de pl. a jótékony Lactobacillus fajokra nem. A meggylé antibakteriális hatása forralás és fagyasztás után is megmarad. 

Különböző bőrproblémák, mint például a rosacea, vagy pattanásos gyulladt, aknés arcbőr esetében gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatása miatt kiváló hatású lehet. 
Az antioxidánsokban gazdag meggy védi a bőrt a szabad gyökök okozta káros hatásoktól, bőrvilágosító tulajdonsága miatt halványítja az arcon található sötét foltokat.